x
Vacante Side Antalya Turcia 2020
 

Despre vacantele in Side, Antalya Turcia 

Statiunea Side este situata intre doua plaje, fiind flancata la vest de zona Sidi - Colakli (unde lungimea plajei insumeaza 30 km), iar la est de zona de plaja ce continua pana la insula de pe raul Manavgat. In portiunea Sidi - Colakli se afla principalele complexuri hoteliere ale statiunii Side. Fost sat pescaresc, Side este amplasat la aproximativ 80 de km de Antalya, astazi fiind una din cele mai importante statiuni turistice din Turcia. Plajele cu nisip fin, clima calda (apa marii ajungand la o temperatura maxima de 29,5 grade Celsius), precum si vizitarea unui centru arheologic foarte bine pastrat, reprezinta configuratia unei vacante ideale pe litoralul Turciei.

De ce sa alegeți Side?

Principala atractie a statiunii Side o reprezinta ruinele orasului vechi, situat pe o peninsula, care dateaza inca din timpurile Greciei Antice. Cel mai interesant obiectiv turistic al centrului orasului vechi Side este imensul amfiteatru, cel mai mare din vechea Pamphylie, care in trecut putea sa adaposteasca si 20 000 de oameni. Alte obiective ce nu trebuie ratate in regiunea Side sunt:

  • Templele Romane ale lui Apollo si Artemis. Un important centru comercial, Side este un vechi port, unde in trecut se facea comert intre tarile din estul si vestul Mediteranei. Vizitarea ruinelor sta marturie unei istorii plina de evenimente, o experienta foarte placuta fiind plimbarea printre acestea pe timp de noapte, cand aleile vechiului oras sunt iluminate. 
  • Muzeul Side. Muzeul Side este adapostit in baile romane antice situate langa celebrul amfiteatru. Cladirea ridicata in secolul 5 al erei noastre si restaurata in 1960 are o intrare sub forma de arcada, in interior fiind 5 incaperi (frigidarium, sauna, caldarium si 2 tepidarium). 
  • Cascada Manavgat. Situata la 10 km distanta fata de centrul orasului Side, respectiv 3 km nord de orasul Manavgat, cascada Manavgat deschide larg apele raului Manavgat, apa cazand de la o inaltime mica. Langa cascada, exista un punct de belvedere, putin mai inalt, de unde se poate admira frumusetea cascadei, alaturi fiind o gradina amenajata pentru relaxare. 
  • Muzica, distractie, entertainment. Desi Side se afla la o distanta mai mare de Antalya si statiunile alaturate, zona Side fiind mai degraba aleasa de cei care isi doresc o vacanta linistita, relaxanta, exista viata de noapte, destul de animata de multe baruri si cluburi. La est de Side se afla mini statiunea Sorgun, apreciata de turisti pentru bogata padure de pini ce inconjoara cluburile de vacanta cu spatii exterioare generoase.

"Agentia.... multumesc pentru recomandare si sprijin in achizitionarea biletului. Va mai cautam si va astept cu oferte bune si pt buzunarul nostru. Multumesc de o mie de ori."

- Liliana, Muzeograf, 40 ani | Impresii despre Travel Planner >>

Stațiunea Side, Turcia a obținut nota 9 pe baza a 1 impresii.