x
Vacante Kemer Antalya Turcia 2020
 

Despre vacantele in Kemer Antalya Turcia 2020

Kemer, una din cele mai populare statiuni estivale de pe Riviera Turceasca, este situata de-a lungul coastei mediteraneene a Turciei, in golful Antalya, la poalele Muntilor Taurus. La doar 42 km distanta fata de orasul Antalya, zona de coasta se intinde pe 53 km intre localitatile Beldibi si Tekirova, fiind formata din plaje salbatice, in mare parte cu pietris dispuse in mini golfuri de diferite marimi care intregesc frumusetea naturala a regiunii Kemer (mare, munti, paduri de pini). Cu o clima tipic mediteraneeana, calda si uscata in timpul verii (ajungandu-se la temperaturi de 35 grade Celsius), Kemer are in componenta sa noua mini statiuni, jucand un rol important in turismul Turciei (pana in 1980 in aceasta zona se afla un district rural linistit fara interes turistic).

De ce sa alegeți Kemer?

Sunt multe aspecte de explorat și locuri de descoperit daca veti alege o vacanta in regiunea Kemer. Majoritatea resorturilor de 5 stele sunt amplasate direct pe plajele mixte (pietris cu nisip) special amenajate si va pun la dispozitie o multitudine de facilitati si activitati (piscine exterioare, aquapark uri, minicluburi, centre SPA) toate inglobate in conceptul de all/ultra all inclusive specific acestora intr-un cadru natural de exceptie. Alte motive pentru optiunea de vacanta Kemer includ:

  • Pestera Beldibi. Pestera Beldibi este un situata la 40 km de autostrada ce leaga Antalya de regiunea Kemer, imediat dupa tunelul Camdag. Pestera Beldibi are o inaltime de 25 m sub forma unui adapost. Pe peretii interiori sunt picturi rupestre deosebite: animale salbatice, figuri umanoide si schite. Pestera este deschisa permanent pentru turisti.
  • Gondola si Muntele Tahtali. Muntele Tahtali este situat chiar in centrul zonei turistice Antalya - Kemer, la o altitudine de 2365 m, fiind singura formatiune muntoasa ce depaseste 2300 m, localizata cel mai aproape de coasta sudica a Turciei. Punctul forte al obiectivului turistic il reprezinta noua gondola, care urca pana in varful muntelui (sub sloganul “Marea catre Cer”), oferind o panorama unica asupra zonei Antalya - Kemer.
  • Focurile vii ale Chimerei. Un fenomen natural fascinant, generat de gazul metan ce arde necontenit in stancile muntoase situate in apropierea satului Cirali. In prezent focurile vii ale Chimerei sunt folosite ca marcaj pentru drumetiile muntoase ale celebrului traseu Lycia.
  • Ruinele orasului antic Phaselis. Vechi de 2400 de ani, ruinele existente apartin perioadei romane si bizantine fiind perfect imbinate intr-un cadru natural specific zonei muntoase.
  • Orasul Antic Olympos. Olympos este un oras vechi, fascinant, nu doar pentru ruinele sale sau pentru vegetatia bogata, cat si pentru pozitia deosebita pe plaja de-a lungul cursului unui parau care trece printr-un defileu stancos intre Adrasan si Kemer. Portul ce deservea orasul antic a facut parte din Federatia Lyciana.
  • Eco Parcul din Tekirova. Un parc natural unic prin flora si fauna zonei care adaposteste speciii de plante, reptile si amfibinei pe cale de disparitie. Parcul ecologic din Tekirova se intinde pe o suprafata de 40 000 mp, fiind deschis publicului pentru vizitare.
  • Pietele din Kemer. Reprezinta o experienta prin care turistii intalnesc localnicii care vand diferite produse de la legume, fructe pana la imbracaminte si incaltaminte, precum si suveniruri pentru cei dragi.
  • Marina din Kemer. Are o capacitate de 320 de yachturi si cateva restaurante puse la dispozitie turistilor si marinarilor.
  • Entertainment, distractii si viata de noapte. Cele mai populare cluburi sunt Aura si Inferno, iar de-a lungul plajei de pietris se regasesc  numeroase cafenele elegante, baruri de zi dar si centre de sporturi nautice.

"Nu îți spun părerea atunci când rezervi . Mi- au spus ca știau care sunt condițiile in acest hotel când am sunat să fac reclamație . "

- Alexandru, , 29 ani | Impresii despre Travel Planner >>

Stațiunea Kemer, Turcia a obținut nota 4.5 pe baza a 1 impresii.