x
Vacante Alanya Turcia 2020
 

Despre vacantele in Alanya, Turcia

Orasul Alanya, devenit statiune pe litoralul Marii Mediterane al Turciei, este situat la 120 km distanta fata de centrul orasului Antalya si 105 km de Aeroportul International Antalya. Amplasat de-a lungul a doua golfuri largi, ce adapostesc portul maritim, sub Muntii Taurus, statiunea Alanya este locatia celei mai puternice si mai spectaculoase fortarete de pe coasta Turciei din trecut (formată din 150 de bastioane), astazi una dintre cele mai populare statiuni estivale ale Turciei. 

De ce sa alegeți Alanya?

Pe langa plajele intinse intre cele doua golfuri pe care se pot practica sporturile nautice de sezon (surf, parasailing, banana sau karting), Alanya se deosebeste prin istoria si cultura locala, aici fiind creata o subcultura a Turciei. In Alanya sunt organizate anual evenimente sportive si festivaluri culturale printre care Festivalul de Arta si Turism, Festivalul International de Cultura si Arta, Festivalul de Jazz sau Turul Ciclistic al Turciei. Alte atractii turistice pentru care merita sa vizitati Alanya includ:

  • Alanya Kalesi sau Castelul din Alanya: Castelul este construit pe partea peninsulara a localitatii, la 250 m deasupra marii, oferind o panorama superba asupra Alanyei. In jurul castelului a fost construita o fortareata de 6 m lungime, cu turnuri de straja. In interiorul castelului se gaseste Biserica Bizantina inchinata Sfantului Gheorghe, folosita ulterior ca moschee. Drumul spre castel reprezinta o adevarata provocare, fiind foarte abrupt, insa peisajul cu livezi de smochini, iasomie si panorama asupra portului sunt demne de orice efort.
  • Kizil Kule sau Turnul Rosu: Construit la baza castelului de catre Sultanul Alaaddin Keykubat pentru a proteja santierul naval, Kizil Kule reprezinta unul dintre cele mai cunoscute puncte de reper din istoria Alanyei, alaturi de castelul din Alanya. Turnul este situat in port, avand o inaltime de 33 m, fiind construit pe 5 niveluri. In interiorul turnului se organizeaza expozitii de arta, aici functionand muzeul etnografic al localitatii Alanya.
  • Damlatas Magarasi sau Pestera Damlatas:Situata in partea de vest a plajei Cleopatra, de unde incepe zona deluroasa,  Pestera Damlatas adaposteste niste stalactite si stalagmite uimitoare. Aerul este umed, specific acestor locatii (cu o umiditate de 90% si o temperatura constanta de 22 – 23 grade Celsius). Aceasta pestera este mult mai mica decat Pestera Dim, insa aerul din pestera este foarte benefic pentru persoanele care sufera de astm.
  • Dim Çay sau Raul Dim: La aproximativ 8 km de Alanya se intinde valea raului Dim, unde se afla si pesterile Dim. Raul Dim izvoraste din tinuturile muntoase ale Konyei si strabate aproximativ 200 km pana in tinuturile Alanyei. Zona este propice relaxarii, fiind foarte adecvata pentru zilele calduroase de vara. Exista foarte multe restaurante de-a lungul raului, foarte multe “colibe”, unde se poate sta si servi pranzul, alcatuit in mod special din peste, sau se poate inota in rau. Majoritatea restaurantelor isi cresc proprii pastravi, motiv pentru care nu trebuie ratata o masa la un astfel de restaurant, nu numai turistii, ci si turcii fiind foarte mari amatori.
  • Pestera Indragostitilor:Pentru una din excursiile optionale, se poate opta pentru o croaziera pe vas, care va poate opri la Pestera Indragostitilor. Numele pesterii isi are originea intr-o legenda ce spune ca indragostitii care intra in pestera si sar in apa pe partea cealalta a muntelui, vor ramane impreuna pentru totdeauna.

Cu o mostenire istorica a marilor imperii apuse (Ptolemaic, Roman, Bizantin si Otoman), intr-un cadru natural de exceptie si un climat moderat continental - mediteranean (veri lungi, calduroase si uscate cu temperaturi medii de 28 grade Celsius), Alanya a devenit, in ultimii ani, o destinatie turistica foarte populara, mai ales pentru europeni (industria turistica a inceput sa se dezvolte inca din 1958, ducand la o crestere a populatiei orasului Alanya).


"Este al treilea an in care rezervam bilete pentru sejur in Bulgaria prin aceasta agentie. De fiecare data am fost satisfacuti de promptitudinea, flexibilitatea si seriozitatea cu care au raspuns cererilor noastre. Recomandarile facute de agentie ne-au fost de mare ajutor in alegerea celei mai bune variante pentru noi, in functie de suma de care dispuneam pentru respectiva vacanta. Speram la o colaborare la fel de buna si in anii urmatori! "

- B., Functionar public, 40 ani | Impresii despre Travel Planner >>

Stațiunea Alanya, Turcia a obținut nota pe baza a impresii.